Een massage bezorgt buiten een ontspannen gevoel ook verstrekkende fysiologische effecten. Massage werkt in de eerste plaats gunstig op de zenuwreceptoren in de huid. Gestimuleerd door de ritmische massagebeweging, zenden ze impulsen naar het centrale zenuwstelsel vanwaar er dan ontspanningsimpulsen naar de spieren worden teruggestuurd. Een bepaalde massagebeweging, effleurage of schudden, heeft een kalmerend effect op de zenuwuiteinden.

Het is ook goed voor de bloedsomloop. De haarvaten onder de huid gaan verwijden bij diverse strijkbewegingen zodat de doorbloeding toeneemt. Daar men in een aantal gevallen naar het hart toe masseert, wordt de toevoer van zuurstofarm bloed uit de spieren naar het hart en de longen versneld en neemt het eerder zuurstof op.
De verhoogde doorbloeding die dank zij de massage optreedt, veroorzaakt bovendien een tijdelijke bloeddrukverlaging. Het kan eveneens leiden tot een verlaging van de hartslag.

Het bevordert eveneens de lymfewerking. Lymfe is de kleurloze vloeistof die eiwitten en andere stoffen uit het bloed naar de spieren, weefsels en botten brengt en afbraakprodukten terugvoert. De verbeterde lymfewerking zorgt dat er geen vochtophopingen optreden.

De context van massages bij Hagaard Body & Fit is sterk gereglementeerd en professioneel.

Soorten massages


Zweedse massage

Zweedse massage is een behandelingsmethode waarbij masseren gecombineerd wordt met lichaamsoefeningen. Het doel van de Zweedse behandeling is het door een zorgvuldige aanraking van spieren en gewrichten gezond maken van degenen die op enige manier ziek zijn.

Hot Stone massage

Hot Stone is eigenlijk een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren.
Ook bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen was dit gebruik gekend. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Infrarood + kleurentherapie

Positief voor het Immuunsysteem

Er wordt wel eens gezegd dat het immuunsysteem een opkikker zou krijgen door het regelmatig gebruik van de infraroodsauna. Door de hoge lichaamstemperatuur zouden virussen en bacteriën zich niet meer kunnen reproduceren en zou je bijvoorbeeld minder snel verkouden worden bij regelmatig gebruik van de infraroodcabine.

Chromotherapie of kleurentherapie gaat ervan uit dat kleuren en licht gebruikt kunnen worden om lichaamsklachten te verhelpen. Naargelang de locatie en aard van de kwaal kan een specifieke kleur voor verlichting zorgen.

Voor jezelf of geef als cadeau

Maak een afspraak of geef als cadeau